Over ons

Tweelicht & Zoon positioneert zich binnen het kindertheater in de ‘twilight zone’ tussen de kunst met de grote ‘K’ en het puur commerciële circuit. Sinds de oprichting in december 1999 maakt Tweelicht & Zoon ieder jaar een nieuwe voorstelling.

Het gezelschap heeft door de jaren heen een eigen theatertaal ontwikkeld: het vertelt ‘de grote verhalen’ in een beeldrijke, spitse taal, geeft ze vorm in een origineel scènebeeld (vaak met multimedia), en probeert zijn publiek met uitgekiend spel, poëzie, humor en veel aandacht voor muziek onder te dompelen in een telkens weer nieuwe magische wereld.

Dat deze aanpak ten zeerste geapprecieerd wordt door zowel de cultuurcentra, als de leerkrachten, alsook het kinderpubliek bewijst de speellijst met zo’n 80 tot 100 voorstellingen per jaar. Tweelicht & Zoon won ondertussen ook een aantal prijzen (Vlamo-award, twee maal laureaat op het Spekkenfestival,…)

‘Het gezelschap Tweelicht & Zoon staat telkens weer garant voor pure kwaliteit op alle vlakken’. (sic)

Hoewel wij er steeds zijn van uitgegaan dat kinderen recht hebben op een volledige theaterervaring in de perfecte omstandigheden van een cultureel centrum bijvoorbeeld, spelen wij sinds kort ook ‘theater bij u op school’-voorstellingen. Die voorstellingen zijn specifiek gemaakt om in de school zelf te spelen (grote (verduisterbare) klaslokalen, refters, turnzalen,…) Het gaat om kwalitatieve professionele producties die iets minder technische vereisten hebben, zoals Prinsesje en de Beer, De Sneeuwman, Alleendje.